Selecteer een pagina

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Over PuinHope

PuinHope is een initiatief van Tamara, Ilona, Matthijs, Fleur en Rebecca. Samen zetten wij ons in om vervuiling van de aarde door verspilling van producten tegen te gaan. Dit initiatief is gestart als project voor het Traineeship voor Wereldverbeteraars. Ons doel was om vóór 18 januari 2019 duizend duurzamere producten via PuinHope verkocht te hebben om het bewustzijn rondom de verspilling van wegwerpproducten vergroten én leuke alternatieven bieden. 

Deze doelstelling is behaald en zelfs overtroffen! We hebben 1143 duurzame producten via onze leveranciers verkocht, waarmee de besparing van afvalitems al oploopt tot ruim 100.000 per jaar! PuinHope gaat ondertussen op eigen benen en met veel enthousiasme verder.

 

Missie

PuinHope streeft naar win-win: winst voor je eigen portemonnee én voor de wereld. Mensen geven ongemerkt veel geld uit aan spullen voor eenmalig gebruik. En dat terwijl er genoeg mooie alternatieven bestaan die langer meegaan en er vaak ook nog leuker uitzien! Simpelweg door de aankoop van (een of meerdere van) de 10 solutions die PuinHope biedt. Laten we met z’n allen de hoeveelheid single-use producten verminderen!

Visie

Mensen denken vaak dat duurzaamheid duur is. Toch is dat absoluut niet waar. Je kunt met de aankoop van veel producten op de lange termijn geld besparen én je eigen afvalberg kleiner maken. In Nederland produceren we jaarlijks 500 kilo afval per persoon. Daar recyclen we al een groot deel van. Maar 50 kilo is héél makkelijk te voorkomen. Er bestaan namelijk veel producten ter vervanging van wegwerpproducten. Met kleine veranderingen kun je een grote impact hebben op de aarde.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over PuinHope’s 10 solutions? Of heb jij feedback of ideeën? We horen heel graag van je en zullen zo snel mogelijk reageren.

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons