Selecteer een pagina

Frisse lucht, gratis parkeren, grote keuze aan bloemen en een zacht prijsje voor je zelf samengestelde boeket. Dat is wat je bij de pluktuin in Bakkum je biedt.

Wist je dat dat bloemen die je bij de bloemist koopt vaak al een wereldreis achter de rug hebben? Bij de bloemenveiling in Aalsmeer hangt een wereldkaart om daar een idee van te geven. Soms is het zelfs zo dat bloemen nog een extra reisje maken, zodat ze in een ander land zo goedkoop mogelijk kunnen worden ingepakt… niet heel duurzaam natuurlijk. En dan is het altijd nog even mikken op de juiste dag om naar de bloemmist te gaan, want de versheid van bloemen verschilt nogal afhankelijk van de dag dat ze geleverd worden.

Verser dan uit een pluktuin krijg je je bloemen niet. Behalve dan als je ze in je eigen tuin plant natuurlijk. Er gemakshalve van uitgaande dat jij geen bloemenweiland achter je woning hebt, maar wel af en toe een dierbare of jezelf wilt verwennen met een mooie bos bloemen, is een pluktuin een mooi duurzaam alternatief. Je wordt vriendelijk geholpen bij een schuurtje op het land, waar ook een aantal zitplaatsen zijn om van de buitenlucht te genieten. Je kunt een snoeischaartje te leen meekrijgen en een emmer om je bos bloemen in te verzamelen. Met je neus in de frisse buitenlucht mag jij vervolgens de mooiste bloemen uitzoeken en die prachtige bos kost je dan gemiddeld 5 euro.

Voor meer locaties in Noord-Holland of de rest van Nederland zie ook deze link;

De allerleukste thee- en pluktuinen van Nederland

 

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons