Selecteer een pagina

Er is het afgelopen jaar al veel over te doen geweest:  foute banken.  Meerdere Nederlandse banken blijken geld van rekeninghouders te beleggen in fondsen die rechtstreeks bijdragen aan zaken als de kap van het regenwoud, zeer dieronvriendelijke vleesproductie in het buitenland en leningen te verstrekken aan met name fossiele energiebedrijven in tegenstelling tot duurzame energiebedrijven. Er wordt via constructies en dochterbedrijven bedrijfsfinanciering verleend in belastingparadijzen, waardoor belastingontduiking mede mogelijk wordt gemaakt en ga zo maar door. Om al helemaal te zwijgen over transparantie van bedrijfsvoering en de belachelijk hoge bonussen voor topmannen die soms hun werk niet eens goed doen. Maar dat kan anders!

De Volksbank (SNS, ASN en Regiobank) en Triodos, bewijzen dat er ook op een eerlijke manier gebankierd kan worden door o.a. enkel te beleggen in duurzame energiebedrijven, diervriendelijkheid hoog in het vaandel te dragen, passend natuurbeleid te voeren en belastingontwijking tegen te gaan. Daarnaast hebben ze een transparant en gematigd bonusbeleid.

En overstappen is nog nooit zo simpel geweest. Laat je bank weten dat het anders kan door over te stappen naar een duurzaam alternatief!

Ikzelf ben deze maand eindelijk overgestapt naar de SNS en de ASN Ik had zowel een rekening bij de ING als de ABN, beiden sinds mijn jeugd. Eigenlijk wilde ik al veel langer overstappen, maar uit laksheid is het er niet nooit van gekomen. Ook zag ik ontzettend op tegen de hoeveelheid regelwerk die het allemaal zou zijn. Dat bleek in elk geval erg mee te vallen! Zo bestaat er zoiets als een “overstapservice” die ervoor zorgt dat gedurende 13 maanden alles wat nog op je oude rekeningnummer binnenkomt automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe rekening.  ASN, SNS en Regiobank bieden daarbovenop nog een extra overstaphulp die het gemakkelijk inzichtig maakt wie je allemaal zelf op de hoogte moet stellen van je nieuwe rekeningnummer. Verder heb je bij de SNS binnen vijf dagen al een nieuwe pas en bijbehorende digipas in huis, waardoor je gelijk aan de slag kunt. (bij de ASN duurde dit iets langer) Je oude rekening kun je nog korte tijd aanhouden om te kijken of alles goed verloopt, maar in principe kun je ze direct opzeggen zodra de overstapservice ingaat. Al het inkomende bankverkeer op je oude nummer wordt dan nog steeds 13 maanden lang doorgestuurd.

Denk je nu: Dat wil ik ook!

Lees dan het stappenplan om over te stappen van bank.

Wil je eerst nog wat meer informabie bekijk dan mijn vlog, hierin vertel ik hoe ik mijn overstap aangepakt en ervaren heb.

Ik ben in elk geval blij dat ik, mede dankzij wat extra druk vanuit team PuinHope deze simpele stap nu eindelijk heb gezet.  Dan hoef ik in elk geval minder bang te zijn dat ik buiten mijn weten om de kap van het regenwoud mede mogelijk maak.

Overstappen:  met een uurtje van je tijd help je al mee te bouwen aan een duurzamere wereld!

Stappenplan overstap

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons