Selecteer een pagina
Goed nieuws van de NS! Op 31 oktober 2018 heeft de NS een eerste gratis drinkwater tappunt geopend op station Alkmaar. En voor het einde van 2019 wil de NS op ruim tweehonderd andere stations watertaps plaatsen.

De NS doet dit om de verkoop van drinkwater in milieuvervuilende plastics te voorkomen. Wij van PuinHope zijn hier erg blij mee. Want op stations worden nog steeds veel wegwerpflessen verkocht. En als je haast hebt om een trein te halen en er is geen watertappunt voor de hand, dan kopen ook wij nog wel eens zo’n flesje water of sap. Want om nu eerst te betalen voor het stationstoilet als je een waterfles wil vullen, gaat ook ons te ver…

Als de NS bij de opening van de waterpunten nu ook gratis duurzame flessen gaat uitdelen, zou dat natuurlijk helemaal geweldig zijn! Naast dit geweldige initiatief heeft de NS zichzelf ook nog tot doel gesteld om in 2020 75% van het afval dat de reizigers op stations en in treinen en de NS zelf op hun eigen bedrijfslocaties en kantoren produceren te hergebruiken. 

Er valt vaak veel te zeuren over de NS, zeker voor diegenen onder ons die dagelijks de trein pakken, maar in dit geval zeggen wij vol goede hoop: GO NS! 

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons