Selecteer een pagina

PuinHope startte vorig jaar met doelstelling minder afval te produceren door het reduceren van wegwerpproducten. Uiteindelijk willen we gewoon minder rommel op de aardbol. Op de aardbol, dus dat is niet alleen in Nederland. Het liefst bieden we mensen eenvoudige laagdrempelige manieren om hier zelf een simpele bijdrage aan te kunnen leveren. In die categorie heb ik er 1 voor je; #actie: ruim elke dag tenminste 1 stuk zwerfafval op. 

Het geluk wil dat Rebecca vorige de kans kreeg om 6 daagse solo hike op 1 van toptrails langs het Duitse Rijndal te doen. Ze heb me altijd al enorm op mijn gemak gevoeld als ik alleen in de natuur verbleef, dus ik had er zin in! Een van de weinige dingen die haar dan nog uit mijn gelukzalige flow kan rukken is… zwerfafval!

‘Witte bloemen’ worden ze door intimi ook wel gekscherend genoemd. De achteloos achtergelaten stille getuigen van een snotneus of een outdoor toiletbezoek. De bierflesjes, bierdopjes, tissues, plastic verpakking van mueslirepen, frisdrankblikjes en meer van die onnatuurlijke voorwerpen. Ze schreeuwen naar me als een vloek in het natuurschoon. Rebecca wilde het nuttige met het aangename verenigen en besloot tijdens mijn wandeling zoveel mogelijk zwerfafval mee te nemen uit het Rijndal. Hier het resultaat van 4 dagen lopen over in totaal 70 km wandelpad in de bergen was overweldigend.

Protip; als je met trekkingpoles loopt, hoef je niet perse je handen te gebruiken om het afval op te rapen;

Af en toe moest ze grotere stukken afval toch laten liggen, omdat ze maar een beperkte hoeveelheid afval mee kon dragen. Overigens was niet alles wat het leek; zoals een schijnbaar vergeten stuk rubber. Dat bleek bij nadere inspectie een speciaal geplaatst hulpmiddel voor reptielen om onder te schuilen.

Het oprapen van afval bleek een simpele en doeltreffende manier om een kleine bijdrage te leveren aan dit prachtige stukje UNESCO werelderfgoed. Dat geeft een mensch #puinHOPE. Zwerfafval opruimen kan natuurlijk ook gewoon tijdens het uitlaten van je hond of die gezellige wandeling met een vriend of vriendin! Begin simpelweg met 1 stuk zwerfafval oppakken per wandeling of per dag. Alle kleine beetjes helpen!

Cleantracks

Vanuit Rebecca haar bushcraft hobby is ze al enige jaren de gelukkige eigenaresse van een zgn. Cleantracks tasje. Dit is een lichtgewicht (115gr) herbruikbare en oprolbare tas van hufterproof materiaal, die je gemakkelijk met een paar klittenbandjes aan je broekriem vastzet. Omdat er een gaatje in de bodem is gemaakt, loopt bij een hevige regenbui het water er ook weer gewoon uit. Geen excuus om dit vernuftige tasje thuis te laten dus. (voor wie ook liever zo’n toffe duurzame herbruikbare tas verkiest boven een pedaalemmerzak; hier kun je ‘m aanschaffen https://www.survivalgear.nl/nl/cleantracks-tas.html)

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons