Selecteer een pagina

Als ik ‘duurzaam restaurant in Noord Holland’ google, is restaurant LEUK het eerste resultaat wat naar boven komt. Maar als je er tijdens een wandeling over de plaatselijke markt langs zou lopen, zou je het nooit vermoeden. In dit restaurant is 99% van wat er op je bord ligt lokaal, biologisch en duurzaam. Opvallend genoeg loopt het restaurant met deze wetenschap niet te koop. In een gesprek met een medewerkster wordt mij duidelijk dat hier voor lokaal & biologisch wordt gekozen uit overtuiging en niet perse om meer klanten te binden. Dat dat laatste ook niet nodig is, blijkt wel uit de gezellige bedrijvigheid en het oogstrelende en smakelijke voedsel wat er wordt geserveerd.

Field research

Om gedegen veldonderzoek te doen, heb ik met mijn lief een zogenaamde ‘Highest tea’ geboekt. Bij dat arrangement krijgt je naast de reguliere High tea ook nog een huisgemaakt soepje en een glas bubbels geserveerd. Bij binnenkomst in het restaurant valt het ietwat sobere, landelijke huiskamer interieur op, wat her en der wordt opgeleukt (pun intended) door verschillende varianten van uitspraken waar het woord LEUK in zit. We schuiven aan bij een tafeltje waar verschillende theeën met grappige namen in mandje al klaar staan. Het enige wat de duurzame insteek van het restaurant zou kunnen verraden, is de fles ‘earth-water’ die op tafel staat. Al snel komt een vriendelijke medewerkster aangesneld om toe te lichten wat ons straks allemaal wordt uitgeserveerd. We hoeven niet lang te wachten voordat er een goedgevulde etagère met onweerstaanbaar lekkere hartige en zoete hapjes op tafel wordt gezet. We hebben keuze uit alle denkbare soorten thee en de ouderwetse porseleinen theepot kan onbeperkt worden aangevuld met heet water #keuzestress! Ook het oog wil wat en daar is in de presentatie van de hapjes duidelijk over na gedacht; geen ordinair slagroomsoesje, maar een waar kunststukje wat bijna te zonde is om op te eten.

Naast High tea, kun je hier ook terecht voor een heerlijke lunch, brunch of diner tegen prima prijzen. Op de menukaart wordt duidelijk aangegeven welke gerechten vegetarisch of veganistisch zijn (of vega gemaakt kunnen worden) Ook wordt er per gerecht aangegeven uit welk stukje Noord Holland jouw ingrediënt komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van streekfrites van de Peppelheem uit Wieringermeer, een Wieringerweide kogelbiefstuk, een Tomahawk van Gaasterlander varken of een broodje Egmondse Geitenkaassalade?

Tip voor Noord-Hollanders

Dus woon jij in Noord Holland en ken of ben jij iemand die het woord duurzaam nog een beetje vies vind, maar wel van lekker eten houdt? Boek dan eens een tafeltje in dit fijne restaurant. Ze zullen je stilzwijgend overtuigen van het feit dat duurzaam & biologisch niet stoffig of duur hoeft te zijn. De liefde voor de planeet gaat hier door de maag!

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons