Selecteer een pagina

Voor ons item over heerlijk, gezellig en duurzaam eten in Breda kwamen we vanzelfsprekend uit bij Foodguerilla. Foodguerilla bevindt zich een kwartiertje wandelen van Breda station op een heel bijzondere en opkomende plek in Breda; het industriele terrein van haveneiland (aka Belcrumhaven). Voordat we verder inzoomen op Foodguerilla, een snelle opsomming van wat er op haveneiland allemaal te doen is:

  • In de zomer iedere zaterdag DJ’s, speciaalbiertjes en gezelligheid in de open lucht van 13u-23u bij skatepark PIER15
  • STEK: het creatieve bedrijventerrein van Breda; enorm de moeite waard om rond te dwalen en kennis te maken met alle kunstzinnig ondernemers
  • Belcrum Beach: Breda’s one and only stadsstrand

Sowieso een bruisende plek in Breda die een bezoekje waard is dus. De locatie van Foodguerilla is bijna helemaal uit gerecyclede materialen opgebouwd en daarmee al een kunstwerk om te aanschouwen.

Foodguerilla kookt duurzaam en dat houdt voor hen in dat ze biologisch koken en zoveel mogelijk producten in de omgeving redden van de afvalcontainer. Denk daarbij aan groenten en fruit met een gekke vorm die niet aan supermarkten te verkopen zijn, vlees van ‘Keuken van het ongewenst dier’ of biologische lokale kazen waarvan een overschot in aanbod is. Een win-win situatie voor zowel leverancier als het restaurant. Dit betekent dat ook de kaart bij Foodguerilla iedere dag wisselt. Wij gingen voor een kerriesoep, een quesadilla en een broodje caprese en die waren top! Daarbij een leuke bijkomstigheid dat Foodguerilla hele vriendelijke prijzen hanteert.

Al met al onze tip voor een verrassende, heerlijke en duurzame uitstap naar Breda Noord:
Wandel vanuit station Breda naar Haveneiland

  1. Ga voor een dagverse lunch bij Foodguerilla
  2. Wandel door de creatieve hotstpot STEK (op hetzelfde terrein als Foodguerilla)
  3. Even met de voetjes in het zand bij Belcrum Beach
  4. Sluit je dag (op zaterdag) af met een speciaal biertje bij PIER15 onder het genot van live muziek

Geniet, kan niet mis!

 

PuinHope_logo

Over ons

Geen rotzooi, maar PuinHope!

Bespaar kosten, beperk afval, draag bij aan duurzaamheid en zorg voor een mooiere en schonere aarde.

Volg ons